fbpx

Kun Kimi Räikkönen pukeutui vaaleanpunaiseen prinsessamekkoon

Elämme aikaa, jossa moni asia ei naurata. Ehkäpä kuitenkin voit ajatella, että löydät tästäkin ajasta naurun aiheita ja annat naurun huuhtoa huolesi, edes hetkeksi, eikö vaan? Mistä niitä naurun aiheita sitten voisi löytää? Mietitäänpä hetki.

Heitän aikamoisen haasteen, mutta olen varma, että hetken mietittyäsi olet kanssani samaa mieltä. Voit aivan varmasti ajatella löytäväsi naurun aiheita omasta ajattelustasi, eikö niin? Tiedän, että tämä on haastavaa, mutta sinut on luotu kohtaamaan haasteita ja selättämään ne. Kokeillaan.

Ihan ensiksi, mieti omia ajatuksiasi. Minkälaisia pelon täyttämiä ajatuksia mielessäsi pyörii? Minkälaisia kauhuskenaarioita tulevaisuudesta aivosi taiteilevat? Pyöriikö siellä huoli ja ahdistus? Huolettavatko raha-asiat, oma tai toisten terveys, oma jaksaminen, parisuhde? Täyttääkö ajatuksesi, että ei tästä mitään tule, en pysty, en jaksa, en osaa… En, ei, en.

Nappaa nyt yksi pelon ja ahdistuksen täyttämä ajatus hieman työstettäväksi. Kyllä sinä tiedät, mikä on se ajatus, jota sinun kannattaa työstää ja selättää ja johon kehosikin reagoi kaikkein eniten. Sinä osaat valita sen helposti.

Tehdäänpä nyt pieni mielikuvaharjoitus. Jatka lukemista ja seuraa ohjeitani. Kun olet kerran käynyt tämän ohjeistuksen mukaan läpi, opit tämän harjoituksen helposti ja osaat työstää muita pelottavia ja ahdistavia ajatuksia tulevaisuudessa ilman tätä ohjetta.

Jokainen sisään vedetty hengitys rentouttaa sinua....

Sulje silmäsi ja hengitä muutaman kerran syvään sisään ja ulos. Oikein hyvä. Jokainen sisäänvedetty hengitys rentouttaa sinua ja saa sinut tuntemaan itsesi rentoutuneemmaksi kuin jo olit. Jatka hetki vain rauhallista hengittelyä.

Nyt pyydän sinua kuvittelemaan, että olet Kimi Räikkösen kanssa Formulakisojen palkintojenjakotilaisuudessa. Olet Kimin kaveri ja hänen vieraansa. Juuri ennen, kuin Kimi hyppää palkintopallille, sinä kuiskaat tämän sinua isosti huolettavan ja ahdistavan ajatuksesi hänen korvaansa. Kimi nyökyttelee päätään ymmärryksen merkiksi.

Tulee Kimin vuoro nousta palkintopallille ja taputat innostuneena. Kimi saa mitalinsa ja suihkuttelee shampanjaa. Samalla hän kertoo suureen ääneen koko maailmalle sen huolettavan ajatuksen, jonka hän kuuli juuri sinulta. Se on ikään kuin hänen oma ajatuksensa. Miltä ajatuksesi nyt tuntuu? Tuntuuko se ehkä hieman koomiselta?

Eikä tässä vielä kaikki. Seuraavassa hetkessä Kimi intoutuu laulamaan tämän sinua ahdistavan ja pelottavan ajatuksesi sinun suosikkibiisisi melodiaa mukaillen? Nostaako ajatus pienen hymynkareen suupieleesi?

Kuvaan astuu myös Tanhupallon karvamato

Mutta, ei tämä vielä tässä ollut. Jatketaan edelleen mielikuvittelua. Kuvittele, jos Kimillä olisi päällään tätä sinun karmivan, kauhean, hirvittävän pelottavaa ajatustasi laulaessaan vaaleanpunainen prinsessamekko ja kutreillaan söpö kruunu, aivan niin kuin Putouksen Tanhupallolla? Ja Kimillä on mukanaan Tanhupallon Karvamato. Mitä tälle sinun karmivan hirveälle katastrofiajatuksellesi nyt käy? Vieläkö se tuntuu ahdistavalta ja pelottavalta, vai päästätkö omalle ajatuksellesi jo kunnon naurut?

Jos saat naurun tällä tavalla kumpuamaan itsestäsi, niin tunnista nyt olosi, miltä se tuntuu? Olen varma, että tunnet olosi rennommaksi, hauskemmaksi ja helpommaksi. Sinusta tuntuu, että huolesi ei välttämättä ollutkaan ihan niin tarpeellinen, ainakaan juuri nyt tällä hetkellä.

Nauti huolettomasta hetkestäsi, sillä tällaisella hetkellä mielesi on valmis keksimään jokaiseen asiaan ratkaisun. Sitä paitsi, suuri osa huolien ja pelon värittämistä ajatuksista on vain mielesi tuotetta, eikä niillä ole välttämättä minkäänlaista todellisuuspohjaa.

Toivotan sinulle huoletonta kesäkuun alkua 🙂